wtorek, 6 czerwca 2017

Fit śniadanie zawsze na topie

Naleśnik z mąki orkiszowej


Lekkie, a zarazem pożywne śniadania cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w ciepłe dni. Moja dzisiejsza propozycja dla Was to naleśnik z mąki orkiszowej z białym serem, bananem i rodzynkami.


Przepis

1 jajko

2 łyżki mąki orkiszowej

0,5 szklanki wody

100 g chudego twarogu

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka dżemu

1 banan

1 garść rodzynek

Mąkę przesypujemy do miseczki, wbijamy jajko i dodajemy  wodę. Całość mieszamy ze sobą za pomocą różdżki i przelewamy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy ok 2 minut po każdej stronie. Następnie w osobnej miseczce mieszamy ze sobą twaróg, jogurt naturalny i dżem. Serek wykładamy na naleśnik i układamy na nim plasterki drobno pokrojonego banana. Całość posypujemy rodzynkami.



                            Smacznego!

9 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczne i zdrowe śniadanko, a do tego pożywne :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie , z chęcią zjadła bym. Jestem jak najbardziej za fit śniadaniami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajnie. Właśnie mam taka mąkę, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda pysznie :) muszę koniecznie wypróbować :)

    http://kaarollkaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie śniadanie, to ja rozumiem. :) Spróbuje !

    OdpowiedzUsuń