Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem.
Składniki
1 pierś z kurczaka,
2 placki tortilli,
4 łyżki kukurydzy Bonduelle,
2 nektarynki,
4 plastry żółtego sera,
Szczypior,
1 łyżeczka ostrej papryki,
3 łyżki oleju,
Garść mieszanki sałat,
2 łyżki majonezu,
1 łyżeczka musztardy francuskiej,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
Pieprz i sól.
Przygotowanie
Filet z kurczaka czyścimy z chrząstek i kroimy na kawałki. Przekładamy je do miski i przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką. Skrapiamy 3 łyżkami oleju i odstawiamy. Przechodzimy do przygotowania sosu. Do miseczki przekładamy majonez, musztardę, jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Następnie na rozgrzanej patelni, bez oleju smażymy zaprawione kawałki kurczaka. Na suchej patelni układamy placek tortilli i kładziemy na nim plastry sera. Podgrzewamy aż ser zacznie się topić. Ściągamy placek z patelni i układamy na nim kurczaka, nektarynki pokrojone w kostkę, sałatę, szczypior, kukurydzę Bonduelle i polewamy go sosem. Zwijamy do środka dolną część, boki spinamy wykałaczkami.
Smacznego!
Na koniec ciekawostka. Czy wiecie że...warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw.
Bardzo lubię, ale z nektarynka jeszcze nie próbowałam :) Jestem bardzo ciekawa, czy przypadłoby mi do gustu takie połączenie :)
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować, jest naprawdę pyszna ;)
OdpowiedzUsuńFajny przepis :)
OdpowiedzUsuń