wtorek, 4 lipca 2017

Torcik kremowy z malinami

Moi drodzy dzisiaj przychodzę do Was z odrobiną słodyczy. Chciałabym zaprezentować Wam przepis na pyszny i słodki kremowy torcik z malinami.




Przepis na to cudo jest bardzo prosty.

Składniki

2 opakowania okrągłych biszkoptów,

1/2 szklanki przegotowanej letniej wody,

70 g nalewki malinowej,

1 łyżka cukru Sweet Family,

sok z 1 limonki,

kostka masła,

1/2 szklanki cukru pudru Diamant,

2 żółtka,

3/4 szklanki przetartych przez sitko, świeżych malin,

2 łyżki śmietany kremowej,

1 łyżka spirytusu,

bita śmietana i świeże owoce do przybrania.

Przygotowanie

W letniej wodzie mieszamy nalewkę, cukier Sweet Family i sok z cytryny, odstawiamy. Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Biszkopty nasączany ponczem i układamy w tortownicy, odstawiamy w chłodne miejsce. Przygotowujemy krem: masło uciekamy z cukrem pudrem na puch, podczas ucierania dodajemy żółtka, przetarte maliny, śmietanę i spirytus. Jednolity krem rozsmarowujemy na schłodzonym spodzie z biszkoptów, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki na 45 minut. Przed podaniem układamy na warstwie kremu ubitą śmietanę, przybieramy świeżymi malinami, porzeczkami i miętą.

Zapraszam Was do zapoznania się z kampanią Uczymy jak słodzić, wystarczy, że klikniecie klik



Cukier z głową

9 komentarzy:

  1. Mam ochotę zrobić sobie coś takiego na urodziny :D Mniam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Goście będą zachwyceni. Gwarantuję, że szybko zniknie ze stołu ;)

      Usuń
  2. Bardzo apetyczny torcik :) Na taki to ja jestem chętna o każdej porze, więc proszę o kawałeczek ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i zapraszam do wypróbowania przepisu.

      Usuń
  3. Wyszedł smakowicie :) psytt sprzedaje ten cukier u siebie w sklepie ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń