Przepis na to cudo jest bardzo prosty.
Składniki
2 opakowania okrągłych biszkoptów,
1/2 szklanki przegotowanej letniej wody,
70 g nalewki malinowej,
1 łyżka cukru Sweet Family,
sok z 1 limonki,
kostka masła,
1/2 szklanki cukru pudru Diamant,
2 żółtka,
3/4 szklanki przetartych przez sitko, świeżych malin,
2 łyżki śmietany kremowej,
1 łyżka spirytusu,
bita śmietana i świeże owoce do przybrania.
Przygotowanie
W letniej wodzie mieszamy nalewkę, cukier Sweet Family i sok z cytryny, odstawiamy. Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Biszkopty nasączany ponczem i układamy w tortownicy, odstawiamy w chłodne miejsce. Przygotowujemy krem: masło uciekamy z cukrem pudrem na puch, podczas ucierania dodajemy żółtka, przetarte maliny, śmietanę i spirytus. Jednolity krem rozsmarowujemy na schłodzonym spodzie z biszkoptów, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki na 45 minut. Przed podaniem układamy na warstwie kremu ubitą śmietanę, przybieramy świeżymi malinami, porzeczkami i miętą.
Zapraszam Was do zapoznania się z kampanią Uczymy jak słodzić, wystarczy, że klikniecie klik
Mam ochotę zrobić sobie coś takiego na urodziny :D Mniam !
OdpowiedzUsuńGoście będą zachwyceni. Gwarantuję, że szybko zniknie ze stołu ;)
UsuńPiękny :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny torcik :) Na taki to ja jestem chętna o każdej porze, więc proszę o kawałeczek ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do wypróbowania przepisu.
UsuńWyszedł smakowicie :) psytt sprzedaje ten cukier u siebie w sklepie ;D
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :)
UsuńMniam, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńAle przepyszne!
OdpowiedzUsuń