czwartek, 22 września 2016

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem

Dietetyczny obiad? Czemu nie! Na jesienne chłodne popołudnia, polecam przepis na pyszne dietetyczne danie. Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem to moja propozycja na dziś. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

Składniki:

500 g pieczarek 400 g szpinaku mrożonego 4 ząbki czosnku 1 serek almette śmietankowy makaron pełnoziarnisty 1\3 opakowania olej mleko przyprawy: pieprz,maga,vegeta
Przygotowanie:
Podsmażyć rozgnieciony czosnek na olej, dodać pieczarki, przykryć pokrywką i poddusić. Następnie dodać szpinak (dusić podlewając odrobiną mleka do rozdrobienia szpinaku) odparować, dodać serek i przyprawić do smaku. Na koniec dodać ugotowany makaron.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz