Zapraszam do zapoznania się z przepisem:
Składniki:
1 kostka margaryny,
30 dag cukru,
5 jajek,
1 duża łyżka proszku do pieczenia,
1 kg jabłek,
1 opakowanie migdałów w płatkach,
1 łyżeczka cynamonu.
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść ciasto.
2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć na posypaną odrobiną mąki blachę. Ważne, aby przykryć blachę równomiernie ciastem. Na ciasto wyłożyć starte jabłka, wymieszane wcześniej z odrobiną cynamonu i płatkami migdałowymi.
Następnie z pozostałej części ciasta, odrywamy małe kawałki i przykrywamy nimi wierzch jabłek.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 min. w temperaturze 200 stopni C.
Efekt końcowy jest taki :
Życzę smacznego!
O jaki apetyczny lubię takie :)
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńPyszny jabłeczniczek. takie lubie najbardziej :-)
OdpowiedzUsuńJa również uwielbiam jabłeczniki
UsuńPyszności, uwielbiam ciasta z jabłkami :-)
OdpowiedzUsuńAkurat jabłecznika nie lubię ;)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda Twoje ciasto :)
OdpowiedzUsuńpyszne i proste moje ulubione;D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńDziś Pani przepis wykorzystam w swojej kuchni. Mam nadzieję, ze przy małej zmianie przepisu, moi goście będą zadowoleni. Dam znać po efekcie końcowym. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że ciasto będzie smakowało. Pozdrawiam serdecznie
Usuń