czwartek, 12 stycznia 2017

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka to propozycja na dzisiejsze śniadanie. Łatwa i szybka w przygotowaniu, a na dodatek nieźle smakuje :)

Składniki:

1 mała biała cebula

1 puszka tuńczyka w kawałkach 185 g

2 łyżki majonezu

3 jajka

sól, pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, następnie po wystygnięciu obieramy i drobno kroimy. Cebulę również kroimy w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy na za pomocą widelca. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy. Pastę wkładamy do lodówki na pół godziny.

Smacznego!


12 komentarzy:

  1. tuńczyka jako nieliczną rybę lubię;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie zachęcam do wypróbowania przepisu :)

      Usuń
  2. Mmm...jak ja uwielbiam tuńczyka pod każdą postacią. Przepis na pewno wypróbuję :)
    Pozdrawiam i dołączam do obserwatorów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O super pomysł, muszę wypróbować taką pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię pasty, a z tuńczyka jest mega smaczna. :-)

    OdpowiedzUsuń