piątek, 18 listopada 2016
Czekoladowe babeczki z gruszką i bananami
Mam dla was propozycje na pyszny deser, na chłodne jesienne popołudnie. Babeczki czekoladowe są szybkie to przygotowania i równie szybko znikają z talerza :D
A oto przepis:
Składniki:
1 jajko
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenie
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3/4 szklanki drobno pokrojonej czekolady
2 łyżki kakao
1/2 szklanki cukru
1 mały jogurt naturalny
4 średnie banany
1 dojrzała gruszka
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. W wysokim naczyniu miksujemy blenderem pokrojone banany, gruszkę, olej oraz jogurt. Do masy wbijamy całe jajko i miksujemy do połączenia składników. Czekoladę pokrojoną w drobne kawałki wsypujemy do osobnego naczynia, dodajemy mąkę, proszek do pieczenie, sodę, cukier, kakao i pokrojoną czekoladę. Suche składniki mieszamy łyżką, następnie dolewamy masę bananową. Łyżką mieszamy składniki tak, aby nie było w masie dużych grudek mąki.
Gotowe ciasto przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz