Pasta z tuńczyka to propozycja na dzisiejsze śniadanie. Łatwa i szybka w przygotowaniu, a na dodatek nieźle smakuje :)
Składniki:
1 mała biała cebula
1 puszka tuńczyka w kawałkach 185 g
2 łyżki majonezu
3 jajka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie po wystygnięciu obieramy i drobno kroimy. Cebulę również kroimy w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy na za pomocą widelca. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez, przyprawy i mieszamy. Pastę wkładamy do lodówki na pół godziny.
Smacznego!
tuńczyka jako nieliczną rybę lubię;)
OdpowiedzUsuńW takim razie zachęcam do wypróbowania przepisu :)
UsuńZnam to pycha :)
OdpowiedzUsuńPrawda?? :)
UsuńZnam smak i lubię :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMmm...jak ja uwielbiam tuńczyka pod każdą postacią. Przepis na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dołączam do obserwatorów :)
Miło mi bardzo:) Pozdrawiam
UsuńO super pomysł, muszę wypróbować taką pastę :)
OdpowiedzUsuńPolecam, smak rewelacyjny!
UsuńBardzo lubię pasty, a z tuńczyka jest mega smaczna. :-)
OdpowiedzUsuńZgadzam się, moja ulubiona :)
Usuń