środa, 19 października 2016

Racuchy

Polecam dzisiaj szybki przepis na  pyszne racuchy. W sam raz na jesienny podwieczorek.

Składniki:

1 jajko

2 szklanki mleka

2,5 szklanki mąki

1 opakowanie cukru waniliowego

2 duże jabłka

olej do smażenia

cukier puder do posypania racuchów


W miseczce roztrzepujemy całe jajko, dodajemy mleko, cukier waniliowy i stopniowo mąkę. Cały czas mieszając, żeby nie pojawiły się grudki. Obieramy jabłka ze skórki, wycinamy środki i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do masy. Na końcu smażymy w oleju na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu kładziemy racuchy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz